Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη διαδικασία παραγωγής της μπουγάτσας του Ιορδάνη.
Μυστικό της ξακουστής γεύσης, τα φρέσκα υλικά!
-
Πλάσιμο Ζύμης
files/photo/002.jpgΜαζί με λάδι, υπομονετικά, πλάθεται η ζύμη.
-
...στη συνέχεια με το χέρι
files/photo/003.jpgΤο φύλλο δουλεύεται με το χέρι, σιγά σιγά
-
...εώς ότου γίνει πολύ λεπτό
files/photo/004.jpgΤο φύλλο σιγά-σιγά λεπταίνει
-
...και στον αέρα
files/photo/005.jpgΤο φύλλο με τη βοήθεια του αέρα γίνεται πάρα πολύ λεπτό
-
Άπλωμα φύλλου
files/photo/006.jpgΤο φύλλο απλώνεται στον πάγκο
-
Δίπλωμα φύλλου
files/photo/008.jpgΣτη συνέχεια φτιάχνεται η βάση
-
Γέμισμα και τύλιγμα
files/photo/009.jpgΠροστίθεται η γέμιση από φρέσκο πυχτόγαλο Χανίων και τυλίγεται από το χειροποίητο φύλλο...
-
Το κομμάτι είναι έτοιμο!
files/photo/010/jpgΕπαναλαμβάνεται η διαδικασία και για άλλα κομμάτια
-
Όταν γεμίσει η λαμαρίνα...
files/photo/011.jpg...τα κομμάτια είναι έτοιμα για φούρνισμα!
-
Λίγη υπομονή...
files/photo/012.jpgΜετά από λίγη ώρα, το φύλλο έχει πάρει το κατάλληλο χρώμα
-
Μια ζεστή πρωινή απόλαυση!
files/photo/013.jpgΑπό το φούρνο, στο πιάτο του πελάτη. Ολόφρεσκια παραδοσιακή γεύση, έτοιμη για απόλαυση!